Ezekre a torrent oldalakra érkezik a legtöbb látogató a keresőkből (2024)

2024-ben, a digitális korban, ahol a streaming szolgáltatások uralkodnak, még mindig van egy technológia, amely kitart: a torrent. A torrentek továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek, és számos felhasználó számára jelentenek elsődleges forrást a tartalom letöltéséhez. De vajon tudjuk-e, hogy melyek a legnépszerűbb torrent oldalak?

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mely torrent oldalak a legnépszerűbbek nemzetközi és hazai viszonylatban, a Google keresőjében 2024-ben. Megvizsgáljuk a leglátogatottabb oldalakat, és bemutatjuk, hogy milyen kihívásokkal néznek szembe a statisztikák összeállításakor.

Érdekességek a statisztikáról

A torrent oldalak népszerűségének mérését számos tényező nehezíti. Elsősorban a hatóságokkal való konfliktusok miatt ezek az oldalak gyakran kényszerülnek költözésre, vagy a több különböző domainen való működésre. Ebből kifolyólag nehéz nyomon követni, hogy éppen mely domainek működnek és tartoznak az egyes torrent oldalakhoz. A kutatásban megpróbáltuk a legjobb tudomásunk szerint felkutatni az egyes torrent oldalakhoz tartozó domaineket, és a legnépszerűbbeket figyelembe venni.

Hogy mi az a domain? A weboldal címe, amit beírsz a böngésződ címsorába. Például az nCore korábban ncore.cc címen volt elérhető, de ma már az ncore.pro-t használják.

A kutatást a Linkcsomag.hu, egy keresőoptimalizálással foglalkozó weboldal készítette, amely az Ahrefs SEO eszközt használta az egyes oldalak forgalmi adatainak megbecsüléséhez.

A kutatás 2024 áprilisban készült, így az adatok erre az időszakra vonatkoznak, és a becsült keresőből (Google) érkező látogatottságot jelölik. Fontos megjegyezni, hogy a valóságban lehet eltérés a becsült és a tényleges látogatottság között, de ez a módszer jó összehasonlítási alapot nyújt a legnépszerűbb torrent oldalak meghatározásához.

A 4 legnépszerűbb nemzetközi torrent oldal

Az alábbiakban bemutatjuk a négy legnépszerűbb nemzetközi torrent oldalt, amelyeket a felhasználók széles körben használnak fájlok letöltésére:

● yts.mx: Ez az oldal különösen népszerű a filmek letöltése terén, hiszen kisméretű, HD filmek letöltésére szakosodott. Havi látogatóinak száma 2.4 millió.

● thepiratebay.org: Ez az oldal a legismertebb és legtöbbet használt torrent oldalak közé tartozik. Becslések szerint havi 1.8 millió látogatója van a Google-ből. Bár a domain címe folyamatosan változik, az emberek alkalmazkodnak hozzá, és mindenhova követik kedvelt torrent oldalukat.

● igg-games.com: Ez az oldal elsősorban játékok letöltésére specializálódott, és havi 1.1 millió látogatóval rendelkezik.

● 1337x.to: Az 1337x széles körben használt torrent oldal, amely számos kategóriában kínál fájlokat a torrentezni vágyóknak. Havi látogatóinak száma szintén 1.1 millió.

Tehát a fent említett oldalak a legnépszerűbbek a nemzetközi piacon. Ha megvizsgálnánk a különböző domain címeken elérhető verzióikat is, akkor könnyen lehet, hogy még több forgalmat érnének el. Illetve arról sem feledkezzünk meg, hogy ezek a keresőből (Google) érkező látogatók száma. Ha a direkt megkereséseket is vizsgálnánk, akkor egy sokkal nagyobb számot látnánk.

A 4 legnépszerűbb magyar torrent oldal

Az alábbiakban bemutatjuk a négy legnépszerűbb magyar torrent oldalt, ám fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben is csak a keresőből érkező látogatók számát mérjük, ami azt jelenti, hogy ha a direkt látogatásokat vizsgálnánk, akkor az nCore biztosan több százezres havi látogatottságot bonyolítantana le.

1. ncore.pro: Szerintem senki számára nem meglepő, hogy az nCore szerepel az első helyen, a becslések szerint havi 31 ezer látogatója van csak a keresőből.

2. BitHUmen.be: A BitHUmen ért fel a ranglista második fokára, havi 24 ezer keresőből érkező látogatóval.

3. estone.cc: Az estone.cc népszerűsége nem sokkal marad el a második helyezettől, havi szinten 17.500 ember kattint az oldalra a Google-ben.

4. ztracker.cc: A Ztracker népszerűsége szintén nagyon régre nyúlik vissza a magyar torrentező közösségben, ami a havi látogatottságon is meglátszik, hiszen havonta több, mint 15 ezer ember keresi fel az oldalt a Google-ön keresztül.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük